Oosters badhuis

Oosters badhuis

Oosters badhuis

aanbevolen
Hamam Special

Het Oosters badhuis. De plek voor reiniging van lichaam en geest. De speciale badrituelen en tradities staan in het teken van warmte, water en ontspanning. Bij De Woudfennen kunt u het luxueuze hamam ritueel ervaren en het weldadige rhassoul ritueel.

 

Hamam

Hamam is een oosters badritueel waarbij u eerst opwarmt op een verwarmde marmeren plaat. De massage wordt gestart met het warm water- en scrubritueel om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding van de huid te stimuleren. Daarna volgt het warm water- en zeepritueel waarbij u door een royaal schuimdeken bedekt wordt. Het schuim wordt verkregen volgens een zeer oude techniek en traditie: door het rondzwaaien van een katoenen zeepzak. De schuimdeken van olijvenzeep heeft een voedende en verzorgende werking.
Uw spieren ontspannen volledig wanneer uw lichaam met de speciale olijvenzeep gemasseerd wordt. Met nog eenmaal het warm waterritueel wordt de behandeling afgerond. De huid straalt en voelt zijdezacht aan.

 

Rhassoul

Rhassoul is een oriëntaal badritueel waarbij u eerst met stoom opwarmt. Vervolgens volgt het warm water- en scrubritueel waarbij u dode huidcellen verwijdert en de huid voorbereidt op het ritueel. Door de warme stoom en het warme water openen de poriën zich, zodat de werkzame stoffen en mineralen uit de vulkanische klei beter opgenomen worden door de huid. Nadat het lichaam is bedekt met klei neemt u plaats op de verwarmde stenen banken. U geniet rustig (10 minuten) van de warmte en kruidenaroma’s terwijl u de klei voelt inwerken op de huid. Vervolgens spoelt u de klei af met lauwwarm water. Na het ritueel voelt de huid fluweelzacht aan.