Zo los je een doffe huid op

Zo los je een doffe huid op

Tijdens het klaarmaken voor de dag bekijk je jezelf eens goed in de spiegel. Wat is er aan de hand met je huid? Je hebt een grauwe kleur, je huid straalt niet, en hier en daar is een droogtelijntje te zien. Je komt vermoeid over, terwijl je je niet zo voelt. Het lijkt erop dat je te maken hebt met een doffe huid. In dit blogartikel lees je wat je ertegen kunt doen!

Doffe huid

Een doffe huid kan bij iedereen ontstaan en komt tevoorschijn wanneer je buitenste huidlaag niet voldoende vernieuwd wordt. Normaal gesproken vernieuwen je huidcellen zich continu. Onder de bovenste huidlaag zitten frisse cellen die dan naar boven komen. Je buitenste huidlaag bestaat uit dode huidcellen die vanzelf afschilferen. Tenminste, dat is de bedoeling. Na je dertigste vertraagt dit proces echter, waardoor dode huidcellen langer blijven liggen en een doffe huid ontstaat.

Andere factoren

Maar een doffe huid is niet alleen het resultaat van je eigen lichaamsproces. Ook jijzelf kan invloed hebben. Een ongezonde leefstijl zorgt er namelijk voor dat je celvernieuwing vermindert en er een grauwe tint ontstaat. Denk aan:
• Alcohol
• Roken
• Ongezonde voeding
• Stress
• Weinig slaap
Daarnaast raakt je huid gedurende dag vervuild, bijvoorbeeld door luchtvervuiling in de stad of bacteriën die via je handen of je telefoon op je gezicht terecht komen.

Hulp van buitenaf

Naast het aannemen van een gezonde leefstijl, kan je huid ook profiteren van hulp van buitenaf. Daarom bieden wij bij Sauna Woudfennen verschillende huidbehandelingen aan waarbij jouw huid centraal staat. We werken met hoogwaardige producten en vullen indien nodig aan met een peeling. Een peeling verwijdert dode huidcellen, waardoor na een gezichtsbehandeling je huid er weer fris en gezond eruit ziet.

Carbon Laser Peeling

Wij werken onder andere met de Carbon Laser Peeling. Deze behandeling heeft een basis van medische koolstof en is verrijkt met vitaminen en mineralen. Niet alleen verwijdert dit dode huidcellen, maar je huid krijgt ook een dieptereiniging. Oude huidlagen en onzuiverheden worden verwijderd met lasertechnologie en actief koolpoeder. Bovendien werkt de peeling van binnenuit de huid. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Zowel de opperhuid als het bindweefsel van de lederhuid vernieuwt zich, waardoor er een stralende, frisse huid tevoorschijn komt. Daarnaast is de behandeling ook effectief bij fijne lijntjes, littekens en acne!

Sauna Woudfennen

Ben jij je doffe huid zat en wil je weer een frisse uitstraling? Je bent van harte welkom bij Sauna Woudfennen, ook zonder saunabezoek! Ons team aan specialisten staat voor je klaar om je te voorzien van een fijne, professionele behandeling. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer