Welke sauna past bij jou?

Welke sauna past bij jou?

Een sauna is een heerlijke manier om je lichaam te reinigen en tegelijkertijd tot ontspanning te komen. Maar wist je dat verschillende sauna’s verschillende effecten hebben? In dit blog vertellen we je over de verschillende sauna’s en hun gezondheidsvoordelen, zodat jij het optimale uit je bezoek kunt halen.

Finse sauna

De Finse Sauna is een klassieker, waarin je door en door kunt genieten van de warmte waardoor je omarmd wordt zodra je de deur achter je dichttrekt. Dit kan in de traditionele Finse sauna, of de prachtige panoramasauna die we bij De Woudfennen hebben, waarmee je uitkijkt over de natuur. Ook zijn er verschillende sauna’s met natuurelementen aanwezig: van zoutsteen tot kelohout of de grotsauna. Hierdoor kun je ultiem ontspannen met een omgeving uit de natuur en kun je de tijd nemen om terug te keren naar jezelf. De hoge temperatuur verhoogt je lichaamstemperatuur tot koortsniveau, en zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen afvoert, de doorbloeding verbetert en je weerstand opgebouwd wordt.

Stoombad

Je maakt je weg door geuren van eucalyptus en temperaturen van ongeveer 50 graden in het stoombad bij De Woudfennen. Hiermee is de temperatuur aanzienlijk lager dan in de sauna’s, waar je om en nabij de 70 à 80 graden kunt verwachten. De kamer is gevuld met een dichte mist van stoom. Je zult merken dat je zweet, en tegelijkertijd worden je poriën gereinigd, en je doorbloeding gestimuleerd. De eucalyptusgeur waarin je je bevindt helpt je bovendien om volledig tot rust komen.

Koel in de sauna

Ben je geen groot fan van erg hete temperaturen? Ook dan hebben we verschillende opties beschikbaar. Sommige mensen ervaren de infraroodsauna als prettiger, omdat deze, net als het stoombad, aanzienlijk minder warm wordt dan reguliere sauna’s. In plaats van hete lucht wordt er gebruikgemaakt van infraroodlampen, om de warmte direct op het lichaam te projecteren. Naderhand bader of douche je niet af, maar laat je je lichaam op eigen kracht afkoelen. De infraroodsauna werkt pijnverzachtend, en reinigt ook de huid. Ook een goede keuze wanneer je graag wat minder warmte vangt is de kruidentempel. In een comfortabele 40 graden geniet je heerlijk van de lavendel die door de kamer verspreid wordt. Tevens vind je rust in het sanarium, met een hoge luchtvochtigheid. Hier zijn kleurlampen, elke kleur met zijn eigen invloed op je gesteldheid. Daarmee blijkt het sanarium vaak een goede keuze voor beginnend saunabezoekers.

Beginners

Ook een goede keuze wanneer je graag wat minder warmte vangt is de kruidentempel. In een comfortabele 40 graden geniet je heerlijk van de lavendel die door de kamer verspreid wordt. Tevens vind je rust in het sanarium, met een hoge luchtvochtigheid. Hier zijn kleurlampen, elke kleur met zijn eigen invloed op je gesteldheid. Daarmee blijkt het sanarium vaak een goede keuze voor beginnend saunabezoekers.

Kom het ervaren

De sauna heeft veel voordelen op je gezondheid. In de zomer kun je bovendien de sauna in de tuinen betreden. Ontdek wat een heerlijke saunasessie kan betekenen voor jouw mentale en fysieke gezondheid tijdens een heerlijk bezoekje aan Sauna De Woudfennen. Reserveer hier gemakkelijk je afspraak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer