Veilig naar de sauna in Corona-tijd

 • Samen houden we het veilig en ontspannen
 • 5 redenen om naar de sauna te gaan

Veilig naar de sauna in de 1,5 meter samenleving:

Dat sauna en wellness  een positieve invloed heeft op de gezondheid,wisten wij natuurlijk al lang. Gelukkig is ook de overheid inmiddels overtuigd van de gezondheidsvoordelen van een saunabezoek. We delen graag deze kennis met jou.

✓ Sauna versterkt je immuunsysteem

Wanneer je regelmatig de sauna bezoekt, zul je merken dat jouw lichaam beter kan omgaan met temperatuurswisselingen. Bij intensief saunagebruik train je het immuunsysteem. Zo blijf je fitter en ben je minder vatbaar voor ziektes en (griep) virussen.

✓ Het is een veilige plek om te zijn

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 80 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood. De sauna zou in deze tijd dus wel eens één van de veiligste plekken kunnen zijn!

✓ Een bezoek aan de sauna werkt goed tegen stress

Deze onzekere tijd brengt veel stress met zich mee. Stress is ongezond voor het lichaam en maakt je vatbaarder voor ziekte. Een dagje sauna zorgt ervoor dat je weer ontspannen en relaxed naar huis gaat en je het gevoel hebt een week op vakantie te zijn geweest!

✓ Sauna heeft een reinigend effect

Eén van de bekendste voordelen van een regelmatig saunabezoek is dat je je lichaam helpt ‘detoxen’, ook wel ontgiften of reinigen genoemd. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Je lichaam wordt als het ware ‘schoongespoeld’.

✓ Het creëert een geluksgevoel

Naast alle positieve effecten op je lichaam, is het wetenschappelijk aangetoond dat de lichaamseigen stof ‘Serotonine’ toeneemt in het bloed tijdens een dagje sauna. Serotonine is een stof die zorgt dat je je vrolijk én relax voelt. Een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat jij je dus nóg meer ontspannen gaat voelen.

Hoe pakt de Woudfennen dit aan en hoe ziet dit er dan uit voor jou als gast?

Voor de Woudfennen is de gezondheid en veiligheid van haar gasten en medewerkers prioriteit. We doen er daarom alles aan om de risico’s op besmetting en verspreiding te voorkomen. Om je zo veilig mogelijk te kunnen ontvangen is ons resort volledig aangepast op de nieuwe situatie. Hierbij is aan alles gedacht en voldoen wij aan alle richtlijnen voor een onbezorgd en veilig verblijf.

1,5 meter afstand: We houden 1,5 meter afstand. Daar houden wij ons aan én vragen we aan onze gasten. Waar mogelijk geven we in ons resort deze afstand aan middels signing.

 In- en uitchecken

   • Wil je een cadeaubon of voucher ontvangen of overhandigen, leg dit dan op de balie. Vermijd fysiek contact.
   • Gelieve contactloos of met pin betalen.

Aanwijzingen: We doen er alles aan om je bezoek veilig en zorgeloos te laten verlopen. Volg daarom de aanwijzingen van onze medewerkers altijd op en volg waar nodig de aangegeven bewegwijzering en instructies.

Hygiëne

   • Om de hygiëne optimaal te waarborgen is het verplicht je handen bij binnenkomst te desinfecteren bij de speciale dispenser.
   • Was tijdens je bezoek regelmatig je handen.
   • Alle besmettingsgevoelige punten worden extra vaak gereinigd door onze medewerkers.
   • Waar nodig dragen onze medewerkers plastic handschoenen en mondkapjes.

Horeca:

Vanaf 5 juni is het weer mogelijk om in het restaurant te lunchen/dineren! We vragen je wel om hier de gepaste 1,5 meter afstand te houden.

Beauty Instituut: Je kunt met een gerust hart een beautybehandeling of massage boeken. Onze medewerkers houden zich aan de protocollen van de branchevereniging. Onderdeel is een gezondheidscheck voorafgaand aan de behandeling of massage. Indien gewenst dragen de medewerkers handschoentjes en een mondkapje.

Baden: Voor onze baden houden wij ons aan de richtlijnen en adviezen uit het “protocol verantwoord zwemmen“.

Betalen: Uit hygiënisch oogpunt willen we je vragen contactloos of met pin te betalen.

Gezondheid: De gezondheid en veiligheid van zowel onze gasten als van onze medewerkers staan bij ons hoog in het vaandel. Als je klachten hebt die, volgens de richtlijnen van het RIVM, op corona zouden kunnen duiden, dan vragen we je thuis te blijven en de maatregelen in acht te nemen. Dat vragen we óók aan onze medewerkers. Voor meer informatie klik hier.

Als we ons samen aan deze voorzorgsmaatregelen houden, kan iedereen bij ons veilig en verantwoord ontspannen en kunnen wij je veilig begeleiden. Samen letten we op onze gezondheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer