Sauna en zwangerschap

  • Lekker ontspannen als je sauna al gewend bent

Ik ben zwanger, kan ik nog wel in de sauna?

Een dagje wellness is heerlijk ontspannend, maar mag je ook de sauna in als je zwanger bent?

De eerste 12 weken
In de eerste drie maanden van je zwangerschap kun je beter niet naar de sauna gaan, ook niet als je het gewend bent. De hoge temperaturen kunnen zorgen voor aangeboren afwijkingen bij je baby. Je kind ontwikkelt zich in de eerste twaalf weken namelijk heel sterk. Ben je helemaal niet gewend om naar een sauna te gaan? Sla dan een bezoek tijdens je zwangerschap helemaal af. Je lichaam is op dit moment niet gewend aan de temperatuurschommelingen. Ook na de eerste drie maanden is het dan beter om een saunabezoek uit te stellen tot na de zwangerschap.

Na 12 weken
Ging je al vóór je zwangerschap regelmatig naar de sauna dan kan je na de eerste drie maanden van je zwangerschap nu ook weer gaan. Maar blijf maximaal tien minuten binnen en ga niet in het heetste gedeelte zitten. Als je te lang blijft zitten stijgt je lichaamstemperatuur te veel, waardoor het lijkt alsof je koorts hebt. Dat zou kunnen leiden tot een aangeboren afwijking bij je kindje.

dompel- en bubbelbad
Maar ben je een regelmatige saunabezoeker dan kan je dat tot het einde van je zwangerschap volhouden. De laatste vier tot zes weken is het wel aan te raden om niet meer in het bubbelbad en kruidenbad te gaan in verband met de kans op infecties. Ook het dompelbad kun je beter overslaan omdat het verschil tussen warm en koud te groot is. Neem dan liever een koude douche. Voor alles geldt dat je goed naar de signalen van je lichaam moet luisteren. Ben je duizelig of kortademig of voel je je niet goed? Stop dan direct.

Laat ons weten dat je zwanger bent
Meld bij de receptie van Wellness & Beauty De Woudfennen dat je in verwachting bent, zeker als je naast de saunaronde ook andere behandelingen wilt doen. Een algenpakking is bijvoorbeeld af te raden tijdens je zwangerschap en ook de hamam behandeling en de hot stone massage zijn voor jou nu geen optie. Ook de infrarood sauna en de zonnebank moet je links laten liggen. Maar er zijn voldoende lekkere, ontspannende behandelingen die je wel kunt beleven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer