‘Mijn gezonde blosjes veranderden in couperose’

‘Mijn gezonde blosjes veranderden in couperose’

Madelon kreeg vaak te horen dat ze er zo goed uitzag. Haar altijd blozende wangen gaven haar een frisse en gezonde uitstraling. Maar dat veranderde opeens na die middag dat ze met een paar vriendinnen op een terrasje van de zon en een paar glazen rosé genoot. ‘Ik dacht ’s avonds eerst dat ik verbrand was’, weet Madelon nog precies. ‘Maar toen dat vurige rood op mijn wangen na een paar dagen niet wegtrok, ben ik toch maar even langs de huisarts gegaan. Mijn gezonde blosjes bleken in couperose veranderd te zijn.’

Onschuldige aandoening

Couperose is een veelvoorkomende aandoening van de huid waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht zichtbaar worden. Alhoewel het hier om een onschuldige aandoening gaat, wordt het door de persoon die het treft meestal wel als erg vervelend en ontsierend ervaren.

Oorzaken couperose

De oorzaken van couperose kunnen te maken hebben met:
– veroudering
– temperatuurschommelingen
– blootstelling aan UV-straling
– erfelijkheid
– chronisch gebruik van corticosteroïden bevattende crèmes of zalven
– alcoholgebruik

Spinnetjes met kriebelige pootjes

Madelon: ‘Ik was ergens al bang dat het couperose zou zijn. Mijn oma had het ook. Gelukkig was het bij mij nog niet zo erg als bij haar destijds, maar ik weet nog dat ik als klein kind vaak bij haar op schoot zat en dan met mijn vingertje die fijne lijntjes op haar wangen volgde. Het waren net allemaal spinnetjes met kriebelige pootjes. Zou ik er straks ook zo gaan uitzien?’

Make-up

‘Ik probeerde eerst met make-up de roodheid te verhullen. Verder probeerde ik de zon zoveel mogelijk te vermijden en dronk ik geen alcohol meer. Niet dat ik regelmatig dronk hoor, maar een glaasje wijn op zijn tijd kon ik best waarderen. Ik merkte wel dat dergelijke maatregelen ervoor zorgden dat mijn huid wat rustiger was, maar de couperose verdween er niet door.’

Sauna de Woudfennen

Op haar zoektocht op internet naar een definitieve oplossing kwam Madelon op de website van Wellness & Beauty De Woudfennen terecht. ‘Daar las ik het een en ander over lasertherapie met de Biotec Xlase Plus Diode Laser’, blikt Madelon terug. ‘De resultaten van zo’n behandeling leken beslist hoopgevend. Toch vond ik het nog wel een beetje eng. Zou het erg zeer doen? Zou ik er geen littekens aan overhouden in mijn gezicht?’

Vrijwel pijnloos

Madelon zocht contact en maakte een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. ‘Daar werd alle tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden. En alhoewel ik het nog steeds spannend vond, heb ik toch de knoop doorgehakt en me laten behandelen. Ik snap nog steeds niet waarom ik me er vooraf zo druk over maakte’, grinnikt Madelon. ‘Het was helemaal niet eng en vrijwel pijnloos. Tijdens de behandeling werd een laserapparaat op mijn huid gericht, waarbij het licht door het bloed in de adertjes werd geabsorbeerd. Daardoor werden die adertjes vernietigd. Zonder de huid te beschadigen.’

Couperose zo goed als verdwenen

Na drie behandelingen met de Biotec Xlase Plus Diode Laser was Madelons huid weer mooi egaal en rustig. ‘Ik ontwijk de zon nog wel zo veel mogelijk, drink geen alcohol meer en probeer temperatuurschommelingen te voorkomen, al valt dat laatste in de winter niet altijd mee. Maar toch ben ik heel tevreden met het resultaat na de laserbehandelingen. Mijn couperose is zo goed als verdwenen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer