Alles wat je moet weten over schimmelnagels!

Alles wat je moet weten over schimmelnagels!

Wanneer je aan persoonlijke verzorging denkt, zijn je voeten misschien niet het eerste wat in je opkomt. Ze zitten het grootste deel van de dag immers verstopt in je schoenen. Maar je voeten zijn erg belangrijk. Ze zijn de fundering van je gehele lichaam, doordat ze balans en ondersteuning bieden. Wanneer er voetklachten ontstaan, zoals schimmelnagels, kan dit een grote impact hebben. In dit artikel lees je alles over de aandoening én hoe je er snel weer vanaf komt.

Wat is het?

Een schimmelnagel herken je aan de witgele, groene of bruine kleur. Ook is er sprake van verdikking en kan de nagel afbrokkelen. Schimmels zitten bij iedereen op het lichaam, maar een lichaamseigen vetlaagje beschermt je er normaal gesproken tegen dat de schimmel zich gaat uiten. Zodra het vetlaagje er af gaat, dringt de schimmel binnen in je huid of nagel. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
• Te lang douchen of badderen
• Overmatig gebruik van zeep of shampoo
• Verminderd afweersysteem
• Diabetes
• Huidziekten
Schimmels groeien goed in een warme en vochtige omgeving. Daarom zijn teennagels vaak de ideale plek voor schimmels om zich te ontwikkelen.

Niet gevaarlijk, wel storend

De schimmel die je nagel is binnengedrongen kan je van iemand anders hebben gekregen. Schimmelnagels zijn namelijk besmettelijk. Verder is het een onschuldige aandoening. We kunnen schimmelnagels cosmetisch ontsierend zijn en zelfs pijn doen.

Tips

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om schimmelnagels te voorkomen of om te voorkomen dat de klachten verergeren:
• Draag luchtige schoenen, zoals slippers of sandalen. In de wintermaanden zijn dichte schoenen gemaakt van linnen of leer een aanrader.
• Was je voeten zonder zeep en droog je voeten goed af, ook tussen je tenen.
• Wissel elke dag van schone sokken
• Wanneer je nagels erg dik worden, kun je ze bijvijlen met een puimsteen of vijl, tenzij dit pijn veroorzaakt.

Lasertechnologie

Het is vaak lastig om zelf schimmelnagels tegen te gaan. Gelukkig biedt lasertechnologie de uitkomst. Met behulp van onze Biotec XLase Plus Diode Laser met de speciale Nd: YAG laserkop zenden we gerichte laserstralen uit die de schimmelcellen doodt, terwijl omliggende gezonde cellen onaangetast blijven. Het is een pijnloze, niet-invasieve en snelle manier om schimmels te behandelen. Het aantal behandelingen dat nodig is om de schimmelnagel volledig te verwijderen, is afhankelijk van de ernst ervan.

Blijvende oplossing

Ben je op zoek naar een effectieve en blijvende oplossing voor je schimmelnagels? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten bespreken graag met je wat er allemaal mogelijk is. Verstop je voeten niet langer en gun jezelf gezonde nagels!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor de nieuwste acties en arrangementen
Abonneer